Szendrő Város honlapja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Mozogj az egészségedért - Életmódprogramok az Edelényi kistérségben

 

 

 

 

A TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0039 számú, „Mozogj az egészségedért” – Életmódprogramok az Edelényi kistérségben című projekt 125.000.000 Ft támogatásban részesítette az Európai Unió és a Magyar Állam.
A projekt keretében kialakításra került a Szendrői Egészségfejlesztési Iroda a Rákóczi út 11 szám alatt. Az eszközbeszerzések és az épület felújítási munkák után az iroda teljes körűen felszerelve fogadja a klienseket.
Az iroda egyrészt a felszereltségének, másrészt a munkatársak empátiájának és szakmai hozzáértésének köszönhetően nagyon népszerű a lakosság körében. A kistérség több települése is igénybe veszi a szolgáltatásokat, kitelepüléseken szűrésekkel és prevenciós előadásokkal népszerűsítjük az egészséges életmódot.
Betegklubjaink nagyon népszerűek voltak, cukorbeteg és szívbeteg klubokat működtetünk Szendrőben és Szuhogyon.
6 alkalommal, a BAZ Megyei Kórházzal együttműködve szerveztünk a térségben 8 féle szűrési és tanácsadási lehetőséggel szűrőnapokat.
Az iroda többször is otthont adott különféle szűréseknek, hasi ultrahang és csontritkulás szűréseket szerveztünk.
Az életmódváltást célzó tevékenységeink közül 2014 februárjában elindult az étrendi tanácsadás, a testmozgás tanácsadás, a sportklub 5 féle tevékenységekkel, szülőklub, alkohol klub, és a vegyes kríziscsoport.
Burn out tréninget biztosítottunk az önkormányzat és a Szociális Szolgáltató Központ dolgozóinak, két alkalommal szerveztünk szakmai konferenciát.

Projektfotók

   

 Adatkezelési Tájékoztató
IMPRESSZUM
© 2001-2022

SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu