# Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola
 
 

Archívum 2010
——————————————————————

Karácsonyi Növendékhangverseny
2010. december 24.
A Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idei Karácsonyi Növendékhangversenyére 2010. december 16-án került sor az Általános Iskola Tornacsarnokában. A feldíszített karácsonyfa mellett kicsik és nagyok egyaránt megmutathatták zenei felkészültségüket és féléves munkájuk eredményét.

A növendékek változatos zenei produkciókkal örvendeztették meg a zenekedvelő szendrői közönséget. Egyéni darabok és kamaracsoportok zeneszámai egyaránt helyet kaptak a műsorban, melyet az Intézmény Fúvószenekara színvonalas előadásával tett még szórakoztatóbbá.
A fúvószenekart Bárány Zoltán vezényelte. A hangversenyen zongorán közreműködött Kósa Noémi.

A Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény dolgozói és növendékei nevében ezúton kívánunk mindenkinek áldott, békés ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt!

Kovácsné Kurucsó Ilona
intézményvezető


Karácsonyi hangverseny az óvodában
2010. december 15.

2010. december 13.-án a szendrői Hétszínvirág Óvodában zajlott a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek közreműködésével a már hagyománnyá vált karácsonyi ovis hangverseny. A gyerekek nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel hallgatták a műsort és énekelték a karácsonyi dalokat a művészeti iskolások hangszeres kíséretével.


Mikulásnapi hangverseny
2010. december 9.

2010. december 6.-án került megrendezésre az a Mikulás hangverseny és est, mely az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása által kiírt oktatási pályázaton elnyert összegből valósulhatott meg a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény előadó termében.A hangversenyen 20 növendék mutathatta meg felkészültségét társainak, szüleinek a Mikulás társaságában.A hangverseny végén a fellépő növendékek ajándékcsomagot kaptak a Mikulástól és szüleikkel együtt vendéglátásban részesültek.
Gratulálunk a gyermekeknek és a felkészítő tanároknak!


Klarinétverseny Szendrőben
2010. november 30.

2010. november 26.-án Szendrőben került megrendezésre az I. Regionális Klarinétverseny a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében.
A rendezvény megnyitóján az intézmény vezetője Kovácsné Kurucsó Ilona köszöntötte a megjelenteket a három megyéből érkezett művészeti iskolák vezetőit, felkészítő tanárait, közreműködő tanárokat, versenyzőket.
Szaniszló János polgármester úr ugyancsak köszöntötte a jelenlévőket, jó versenyzést kívánt a gyermekeknek, valamint elmondta, hogy a szép természeti adottságokkal rendelkező Szendrő várja az idelátogatókat.

A versenyen 12 intézmény képviseltette magát a következő településekről: Felsőzsolca, Gyöngyös, Kazincbarcika, Mezőcsát, Miskolcról két intézmény, Nyékládháza, Parád, Salgótarján, Sárospatak, Szerencs és Szendrő.

A zsűri elnöke: Novák József nyugalmazott klarinét művész-tanár, a zsűri tagjai: Dr. Szepesi János a Budapesti Rádió Szimfonikus Zenekarának szólamvezető klarinétosa és Dr. Szabó János klarinétművész, a Debreceni Filharmonikus Zenekar Szólamvezető klarinétosa, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának fúvós tanszékvezetője.
Kifejezetten erre az alkalomra írt három korcsoport számára Kerek Gábor zeneszerző olyan műveket, melyeket kötelezően játszottak el a versenyzők.
Az ünnepélyes díjkiosztást szakmai megbeszélés követte, melyen a felkészítő tanárok részletes értékelést kaphattak növendékeik teljesítményéről. A Szendrői Művészti Iskolából Pamlényi Krisztián III. helyezést ért el.
A sikeres, színvonalas megmérettetés után megelégedéssel, jó érzéssel távoztak az idelátogatók, elismerően nyilatkozva a rendezvényről, az iskoláról és a településről.


Tanszaki hangverseny
2010. november 30.

2010 november 18-án Fúvós tanszaki hangversenyen mutathatták meg tudásukat egymásnak és az érdeklődő közönségnek a fa- és rézfúvós tanszak növendékei. A zeneművek furulyán, klarinéton, fuvolán, szaxofonon, trombitán, baritonkürtön és tubán szólaltak meg. A felkészítő tanárok: Bárány Zoltán, Gyurcsó Tamara, Solymosi Árpád és Virág Csaba. Zongorán közreműködött Kósa Noémi.
Gratulálunk mindannyiuknak!


Trombitás találkozó
2010. november 23.

2010 november 19.-én megrendezésre került a Művészeti Iskolák számára meghirdetett XVIII. Észak-Magyarországi Trombitás Találkozó Borsodivánkán. Intézményünket 3 növendékünk képviselte: Horváth Erik, Szabó Barnabás Lukács és Veres Dávid Attila. Hangszeres teljesítményüket a zsűri elismeréssel jutalmazta. Felkészítő tanáruk Solymosi Árpád, zongorán közreműködött Kósa Noémi.
Szintén ezen a napon a VI. Országos Ütős és Dobos Fesztiválon Bári Zoltán, Bári Róbert és felkészítő tanáruk Valádi Zsolt öregbítették Intézményünk hírnevét és elismerő oklevéllel tértek haza.
A sikeres szerepléshez gratulálunk mindannyiuknak!


A Budapest Ragtime Band Szendrőben
2010. október 20.

2010. október 18.-án a Filharmónia KHT szervezésében, a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapítványa és az Apáczai Csere János Általános Iskola támogatásával ifjúsági hangversenyre került sor az Általános Iskola aulájában. A 3 koncertből álló sorozat első fellépője a Budapest Ragtime Band színes, vidám, hangulatos, interaktív műsorral szórakoztatta a gyerekeket és a műfaj kedvelőit. A ragtime zenéből, operarészletekből, klasszikus zenerészletekből álló feldolgozásokat a gyerekek nagy lelkesedéssel és örömmel hallgatták.


Zenei Világnapi Hangverseny
2010. október 11.

"Az igazság, ami a világ minden népművészetében, zenei stílusában ezernyi színben mutatkozik meg, képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással. Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói."

2010. október 1-jén a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zenei Világnapi koncertjén az intézmény vezetője Yehudi Menuhin szavaival köszöntötte a megjelenteket. A város életében első alkalommal került megrendezésre Zenei Világnapi hangverseny Szendrő főterén, ahol intézményünk tanárai és növendékei örvendeztették meg a közönséget színvonalas műsorukkal.
Bízunk abban, hogy a jövőben egyre nagyobb közönséggel ünnepelhetjük együtt azt, ami színessé teszi életünket, mindennapjainkat!


Meghívó
2010. szeptember 28.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által rendezett Zenei Világnapi hangversenyre 2010. október 1-én (pénteken) 10 órára a szendrői Főtérre.

Kovácsné Kurucsó Ilona
igazgató


Kézműves kiállítás Perkupán
2010. június 23.Újabb Kézműves Kiállítás megnyitóra került sor 2010 június 2-án Perkupán a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola Stépán Ilona Tagintézményének aulájában.


Kézműves kiállítás Perkupán
2010. június 23.

2010 május 28-án Kézműves kiállítás nyílt Szendrőben a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvodával karöltve a Közművelődési Központ és Könyvtár Galériájában.


Tanszaki hangverseny
2010. május 17.

Újabb tanszaki koncert zajlott iskolánkban 2010. május 13-án a klarinét és hegedű tanszakos növendékek közreműködésével. A felkészítő tanárok Bárány Zoltán és Fehér János voltak, a közönség örömmel fogadta a sikeres hangversenyt. Zongorán közreműködött Kósa Noémi.


Kézműves kiállítás megnyitó és Növendék hagverseny Szalonnán
2010. április 14.
2010 április 27.-én a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szalonnai telephelyén - a szendrői és perkupai kiállítások előtt - nyílt kézműves kiállítás az ott tanuló gyerekek alkotásaiból.
Kovácsné Kurucsó Ilona az Intézmény vezetője
nyitotta meg a tárlatot, méltatva a megtekinthető gyermeki munkákat. Ezt követően került sor a már hagyománnyá vált tavaszi Növendék hangversenyre, melynek ezúttal a műemlék jellegű Szalonnai Református Templom adott otthont. A szalonnai és az oda érkező közönség örömmel fogadta a színes, többféle hangszeren megyszólaló gyermek műsort.

Csengettyűs találkozó
2010. április 28.

2010 április 23-án a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Csengettyű Együttese is részt vett a Parasznyán megrendezett I. Megyei Csengettyűs Találkozón, ahol nyolc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csengettyű együttes mutatkozott be.
Növendékeink: Broda Barbara Kitti, Ferencsik Eszter, Giák Marcell Bence, Istenes Petra, Szabó Péter, Szabó Teodóra és Virág Szabolcs élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva tértek haza.
Gratulálunk az együttes tagjainak és felkészítő tanáruknak Gothárd Magdolnának!


Tanári hangverseny Szendrőben
2010. április 14.

2010. április 21.-én
a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény előadótermében hallgathatta Szendrő művésztanárainak hangversenyét a zeneszerető közönség.
A fellépő Tanáraink
:
Gyurcsó Tamara, Korompai Ilona és Bárány Zoltán
színvonalas előadással örvendeztették meg az érdeklődőket.
A hálásnak, de nem túl népesnek nevezhető hallgatóság kifejezte tetszését és igényét hasonló hangversenyek megrendezésére.

A hangversenyen zongorán közreműködött Kósa Noémi.


Gratulálunk a fellépő tanároknak!

Debreceni Kodály Kórus Szendrőben
2010. április 14.

A világhírű Debreceni Kodály Kórus adott nagysikerű hangversenyt Szendrőben az Általános Iskola aulájában. A Filharmónia Észak-Magyarországi KHT, valamint a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapítványának támogatásával megvalósult koncert célja volt a gazdaságilag elmaradott térségben élő gyermekek számára elérhetővé tenni a szinvonalas, igényes kórusmuzsikát.


Elutaztunk a budapesti Táncháztalálkozóra
2010. március 31.

2010. március 27-én az Országos Táncháztalálkozóra utaztak a művészeti iskola néptánc tanszakának növendékei. Ez azért is jelentett óriási élményt mindenkinek, mert itt egész nap élő népzenére táncolhattunk. Találkoztunk más táncosokkal, híres-neves zenészekkel. Reggel hat órától (ekkor indultunk) este fél tízig szórakoztunk, s fáradtan, élményekkel gazdagodva érkeztünk haza.

Bízunk benne, máskor is lesz lehetőségünk hasonló találkozókon részt venni.


XII. Megyei Rézfúvós Verseny
2010. március 2.
2010 március 19-én a Művészeti Iskolák, Zeneiskolák számára meghírdetett XII. Megyei Rézfúvós Versenyen a Szendrői Művészeti Iskolából Dániel Márk játszott baritonkürtön. Hangszeres teljesítményét a zsüri 3. díjjal jutalmazta. Felkészítő tanára Virág Csaba, zongorán közreműködött Kósa Noémi.
A megérdemelt helyezéshez gratulálunk mindannyiuknak!

VIII. Muszikáló Vidék Találkozó és Megyei Fuvolaverseny
2010. március 2.
2010. február 26-án növendékeink: Dániel Márk, Timkó Levente és Truzsi Vivien sikerrel képviselték Intézményünket a VIII. Muzsikáló Vidék Találkozón, Emődön.
Dániel Márk a kiváló hangszeres teljesítményéért elismerésben részesült.
Truzsi Vivien február 27-én sikeres produkciójával képviselte iskolánkat a Miskolcon megrendezett Borsod-Abaúj Zemplén megyei Zeneiskolások Fuvolaversenyén.Zongorán közremuködött Kósa Noémi tanárnő. Felkészítő tanárok Kékes Zsuzsa, Gyurcsó Tamara, Virág Csaba voltak.
Gratulálunk növendékeinknek és a felkészítő tanároknak!

Sikerült elűzni a telet
2010. február 24.

2010. február 22-én 16 órától a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánc tanszaka Kovács Tibor tanár úr vezetésével hagyományteremtő"Batyus" bált szervezett. Néptáncos gyermekeink közös táncházban, az egri Tekergő Népzenei Együttes kíséretével, felhőtlen farsangi mulatozáson szórakozhattak. Volt evés, ivás - amit mindenki maga hozott batyujában - tánc, éneklés, tombolahúzás. Vidáman, kellemesen elfáradva este hétkor zárult a rendezvény.
Köszönjük a szülőknek és támogatóinknak, hogy segítették a "Batyus" bál megrendezését!


Újévi hangverseny
2010. január 15.

2010. január 11-én a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idén is megtartotta a már hagyománnyá vált Újévi hangversenyét. A hangversenynek a megújult Apáczai Csere János Általános Iskola aulája adott otthont, ahol kellemes környezetben a Művészeti Iskola tanárai és növendékei kiváló műsorral, magas színvonalú előadással gyönyörködtették a szendrői zenekedvelő közönséget.


Meghívó
2010. január 4.

A Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szeretettel meghívja önt és kedves családját a 2010. január 11-én 18 órától tartandó újévi tanár-növendék hangversenyére a Szendrői Általános Iskola aulájába.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklodot!


Zongora tanszaki hangverseny
2010. január 4.
Újabb tanszaki hangversenyre került sor 2009. december 21-én a Szendrői Alapfokú Művészetoktatási Intézmény előadó termében. A fúvósok után ezúttal a zongora tanszak növendékei mutathatták meg felkészültségüket, féléves munkájuk eredményét szüleiket, tanáraikat gyönyörködtetve. A felkészítő tanárok: Kósa Noémi és Korompai Ilona voltak.

Archívum: 2012|2011|2010|2009|2008|2007|2006


 
SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu