Köszöntő
——————————————————————

Kedves Olvasónk!

"Vannak mély dolgok, amelyek a művészet fényében sokkal világosabban érthetőek, mint a tudomány fényében. Mondják, hogy némely tenger vize holdfényben világosabb, mint napfényben." Blaga

E gondolattal köszöntöm Önt a szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola honlapján.

Weboldalunk összeállításával és folyamatos működtetésével célunk, hogy rövid betekintést nyújtsunk a 2004-ben alakult iskolánkról, az itt elsajátítható művészeti képzésről, ízelítőt adjuk intézményünk mindennapi életéből.

Szendrőben és 2013 szeptemberéig öt településen: Szalonnán, Perkupán, Szendrőládon, Krasznokvajdán és Bódvaszilason biztosítottunk képzést. 2013 szeptemberétől két új telephellyel bővült iskolánk: Boldván és Szuhogyon.

Határozott törekvésünk, hogy a megfogalmazott feladatokat a növendékek, a szülők, a pedagógusok és a fenntartónk támogatásával együtt, a legeredményesebben, és a legsikeresebben valósítsuk meg.

Szándékunk, hogy rövid tájékoztatónkkal, friss híreinkkel is felkeltsük az érdeklődést a művészet iránt érdeklődő családokban, gyermekekben, hogy a jövőben Szendrő és környékéről még több tehetséges gyermek legyen iskolánk növendéke.

Bízunk benne, hogy közös munkánk eredményeként az iskolánkból egyre több olyan gyermek fog kikerülni, aki a művészet szeretetével, értésével gazdagodott, s a művészeteken keresztül kifejezi önmagát, s tovább viszi Szendrő és térségének jó hírnevét.

Erre szeretnénk lehetőséget biztosítani, a 2007-ben zajlott Alapfokú Művészetoktatási Intézmények minősítési eljárásának során, kiválóra minősített Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskolában.

"A művészet idézi fel a misztériumot, amely nélkül nem létezne a világ"
René-Francois-Ghislain Magritte
Kovácsné Kurucsó Ilona
igazgató
 
SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu